Congreso atrae a 3.500 testigos de Jehová a Hasselt

De getuigen van Jehova lijken springlevend. In hun beste kleren streken er vrijdag een paar duizend neer in de Ethias Arena in Hasselt om er tot zondag te congresseren over hun geloof.

“Voor ons is dit feest heilig”, zegt Jan Driesen. Die heiligheid heeft ook een keerzijde, want nog elk jaar sterven er volgelingen omdat ze bloedtransfusies weigeren.

Het gros van de 3.500 congresgangers zijn Limburgers, maar ook de regio’s Leuven en Antwerpen hebben hun broeders en zusters (zo noemen ze elkaar) uitgestuurd. “Ondanks de ontkerkelijking is het aantal getuigen in België de jongste jaren stabiel gebleven”, zegt persverantwoordelijke Jan Driesen. “Er zijn er zo’n 25.000.” Zaterdagmiddag staat een eerste hoogtepunt op het programma. Een tiental ‘schapen’ zal zich laten dopen in het stedelijk zwembad. De meesten komen uit echte Jehova-families. Kenny Zeegers uit Diepenbeek liet zich tien jaar geleden al onderdompelen. “Ik was toen nog maar 12, maar het was een bewuste keuze”, vertelt de student industrieel ingenieur.

Intussen is Jehova-zijn voor hem bijna een voltijdse job. “Vijf uur per week bijbelstudie en dan nog eens ‘s avonds en in het weekend van deur tot deur gaan prediken.”

http://www.gva.be/Archief/guid/congres-lokt-3-500-getuigen-van-jehova-naar-hasselt.aspx?artikel=5e8ca5b2-70b2-4d56-911b-e4ac43a09572

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *